Wat te doen met je overleden hond

Je trouwe viervoeter, je meest loyale vriend, er is niemand zo trouw als een hond. Wat kan het een enorm gemis zijn wanneer je je lieve hond kwijtraakt. Helaas hoort het bij het leven. In de jaren dat je voor je hond hebt gezorgd heb je vast een goede band opgebouwd. De dagelijkse wandelingen, het vullen van de voerbak, hele avonden knuffelen bij de tv. Het zijn allemaal dingen in je dagelijkse leven met een hond, die ineens wegvallen wanneer je trouwe viervoeter er niet meer is.

© Pexels.com

Het verwerken van het verlies kan een hele moeilijke tijd zijn. De een weet het makkelijker en sneller een plekje te geven dan de ander. Hoe lang dit duurt maakt niet uit, geef het de tijd. Om je lieve hond te eren en altijd bij je te dragen kun je ervoor kiezen om het as van je hond bij je te dragen in de vorm van een sieraad.

Hond cremeren

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun huisdier te laten cremeren. In de meeste gevallen gaat het om honden en katten. Dit zijn de meest populaire huisdieren en vaak ook de dieren waar de beste band mee wordt opgebouwd. Als zo’n lief dier dan komt te overlijden moet je een keuze maken wat je met het lichaam van je huisdier wilt doen. Je kunt het begraven, maar dat is officieel niet toegestaan. Er zijn wel speciale dierencrematoria. Je kun op een speciale manier afscheid nemen van je hond of kat en het as krijg je mee naar huis. Met dit as kun je meerdere dingen doen:

© Pexels.com

– Vul een urn met het as en zet deze in je kast, in de vensterbank of op een andere mooie locatie in huis. Eventueel kun je er een foto van je huisdier naast zetten. Urnen kun je laten graveren met een naam, datum en/of hondenpootje.
– Vul een assieraad met de as van je hond of kat. Dat kan een ketting zijn, maar ook een armband of sleutelhanger. Zo draag je altijd een stukje van je hond of kat bij je en dit zorgt vaak voor een goed gevoel. Mooie assieraden voor huisdieren vind je op Assieraden-shop.nl. Ook kun je een assieraad of urn laten graveren met de naam, datum of een andere gewenste tekst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *