Wil je graag van zorgverzekeraar gaan veranderen?

Niets is zo veranderlijk als de mens. Dat betekent ook dat je zorgvraag in de loop der jaren verandert. Als je jong bent, heb je waarschijnlijk niet heel veel zorg nodig, terwijl naarmate de jaren gaan tellen, je steeds vaker even bij de huisarts langsgaat. Het is daarom niet gek dat je soms even naar je zorgverzekering moet kijken om te zien of deze nog wel biedt wat je nodig hebt. Ook is het verstandig om te kijken of alle zorg die je afneemt of in de toekomst wil gaan afnemen, nog wel gedekt wordt. De vraag is echter: hoe weet je wat een goede polis is? Wij laten je dit graag zien hoe je een goede, volledige polis samenstelt.

© Pexels.com

Ga te rade bij je eigen verzekeraar voor extra voordeel

Wanneer je meerdere verzekeringen bij een partij afsluit, kun je vaak profiteren van een mooie pakketkorting. Heb je daarom al een aantal verzekeringen bij Univé lopen, neem dan ook een Univé zorgverzekering. Het Nederlandse verzekeringssysteem is opgedeeld in twee onderdelen. Je bent verplicht om tenminste een basiszorgverzekering af te sluiten. Omdat iedereen dit doet, houden we met elkaar de zorg toegankelijk en van een hoge kwaliteit. Je zult zien dat je op de site van Univé meerdere basispakketten kunt kiezen. Wat voor jou het beste is, hangt voornamelijk af van de vraag of je niet-gecontracteerde zorg wilt afnemen. Dit is zorg van een partij waar de verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten. Vaak wordt dan slechts een deel van de totale kosten betaald, tenzij je een uitgebreide basisdekking hebt gekozen. Bekijk dus even goed wat je graag wilt. Alles is mogelijk. 

Heb je ook extra dekkingen nodig? 

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met je basisverzekering de basiszorg betalen. Voor veel mensen is dit genoeg, maar het is ook goed mogelijk dat je extra zorgkosten moet maken. Bijvoorbeeld wanneer je je gebit in goede staat wilt houden. Dit wordt niet standaard door je ziektekostenverzekering gedekt en dus is het verstandig om hier een extra dekking voor af te sluiten. Je kunt daarom een tandartsverzekering toevoegen aan je pakket. Dit is in het bijzonder handig voor mensen die vaak problemen hebben bij de tandarts. Heb je namelijk nooit iets, dan kan het voordeliger zijn om de kosten van je behandeling voor eigen rekening te nemen. Check in dat geval de overige dekkingen even want er zijn meerdere waarmee je je verzekering helemaal kunt afstemmen op je wensen. Dat kan geld schelen.

© Pexels.com

Hoe kun je het beste slim besparen op je zorgverzekering?   

Als je van mening bent dat de maandelijkse kosten voor je verzekering wel heel hoog worden, is het niet verstandig om je pakket uit te kleden. Beter is het om even te kijken of je ook in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid die je kunt aanvragen wanneer je salaris niet toereikend is om alle verplichte zaken te betalen. Je kunt dit aanvragen via de site van de overheid. Zit je al een tijdje krap? Dan kun je zelfs met terugwerkende kracht nog toeslag aanvragen. Een andere manier om minder geld uit te geven aan je polis, is door de premie in één keer te betalen in plaats van maandelijks. Op die manier scoor je weer extra korting en heb je de rest van het jaar geen omkijken meer naar je premie. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien of er nog meer mogelijkheden zijn om geld te besparen. Er is meer mogelijk dan je misschien denkt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *