De grote gezondheidsvoordelen van een mocktail

Zwoele zomerse dagen, dat vraagt om verkoelende momenten. Een aanrader? Maak een overheerlijke frisse mocktail. Dit staat synoniem voor een cocktail zonder alcoholische ingrediënten erin. Deze mocktails zijn niet alleen op tropische dagen een bondgenoot. Je kan ermee uitpakken het hele jaar door wanneer je iets te vieren hebt. Bovendien bieden mocktails heel wat gezondheidsvoordelen. Zo behoort een kater definitief tot het verleden.

De grote gezondheidsvoordelen van een mocktail
© Pixabay.com

De mocktail, de nieuwste generatie van cocktail zonder alcohol

De mocktail, ook wel door insiders de allernieuwste generatie van niet alcoholische cocktail genoemd, heeft de jongste jaren uitvoerig bewezen de ideale maatstaf te zijn voor alcoholvrije liefhebbers die om uiteenlopende redenen geen alcohol drinken. De variaties zijn niet meer op één hand te tellen: een pina colada zonder alcohol, een alcoholvrije Spritz, virgin mojito of bellini. De meest hippe mocktails zijn nu ook heel makkelijk in de supermarkt kant-en-klaar te verkrijgen en zijn steeds meer verfijnd. Sommige mocktails imiteren smaken zoals gin, bourbon en andere likeuren.

De grote voordelen van mocktails in een notendop

Mocktails bieden een ideale toevoeging tijdens verjaardagfeestjes voor kinderen, familie bijeenkomsten of andere speciale geplande gebeurtenissen. Mocktails zorgen voor heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele alcoholische cocktails. Enkele pluspunten op een rijtje gezet:

  • Gezonder dan gewone cocktails

Mocktails zijn een heel stuk gezonder dan cocktails. Het is een publiek geheim dat het drinken van alcoholische dranken een grote impact heeft op de lever, hersenen, hart, alvleesklier en immuunsysteem. Dan spreken we nog niet over het ontwikkelen van bepaalde kankers.

  • Vrij eenvoudig te maken

Je hoeft geen volleerde specialist te zijn om mocktails te kunnen maken. Sommige niet alcoholische cocktails hebben slechts een paar ingrediënten nodig. Ervaring als een barman heb je met andere woorden niet nodig.

De grote gezondheidsvoordelen van een mocktai
© Pixabay.com
  • Een mocktail beïnvloedt de slaap niet

Met alcohol in je lichaam blijft de lever een hele nacht metaboliseren. Vrij vertaald betekent dit dat de slaap wordt verstoord en de slaapkwaliteit hierdoor drastisch vermindert. Met alcoholvrije mocktails moet je je geen zorgen maken dat de drank je slaap gaat verpesten.

  • Alcoholvrije dranken bevatten minder calorieën

Alcoholische dranken bevatten meer calorieën en wekken heel vaak de eetlust op. Met mocktails heb je de mogelijkheid om caloriearme ingrediënten te gebruiken. Hierdoor blijft de eetlust beperkt.

  • Mocktails zitten boordevol voedingsstoffen

Over het algemeen bevatten niet alcoholische cocktails voedzame ingrediënten zoals groenten, fruit, kokoswater of supergezonde kruiden. Op deze manier kan je de inname van antioxidanten, vitamine C en andere gezonde voedingsstoffen gevoelig verhogen wat het energiepeil alleen maar ten goede komt.

  • Een katergevoel nadien blijft je bespaard

Een nachtje doorzakken met alcoholische dranken kan leiden tot problemen op het werk of op school. Vooral als je de dag nadien last hebt van hoofdpijn en een stevige kater. En dan praten we nog niet over ontstekingen en uitdrogingen. Met mocktails kan je grenzeloos blijven genieten zonder last te hebben van een aanhoudend effect van het gebruik van alcohol.

1 reactie

  1. Celine

    En heel leuk om zelf te maken. Je kan er eindeloos in variëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *