Duurzaam vlees eten? Zo doe je dat!

Gaat het jou te ver om vegetariër te worden, maar wil je wel dat de dieren een goed leven hebben gehad? Door duurzaam vlees te eten, help je niet alleen het milieu, maar genieten de dieren ook van een beter leven. Door bewuster om te gaan met jouw persoonlijke vleesconsumptie, zorg je voor een duurzaam alternatief. Wil jij ook duurzaam vlees gaan eten? In dit artikel hebben we de beste manieren om duurzaam vlees te eten op een rijtje gezet.

Duurzaam vlees eten Zo doe je dat!
© Pixabay.com

Beter leven sticker
Een simpele manier waardoor je duurzamer jouw boodschappen kunt doen, is door te letten op de verpakkingen. Ook de vleesindustrie en de supermarkten merken dat er steeds meer vraag is naar duurzaam vlees. Om het de consumenten wat eenvoudiger te maken, hebben ze veel vleesverpakkingen voorzien van een zogenaamd ‘Beter Leven’ sticker. Dit is een sticker dat aangeeft hoe goed het leven van het dier is geweest. Zo kan een kip uit een grote kippenschuur 1 ster krijgen en een vrije uitloop kip 3 sterren. Kies voor de de 3 sterren optie om al gauw duurzamer vlees te consumeren.

Koop lokaal
Niet alleen het houden van de dieren en het slachten van de dieren heeft een grote impact op het milieu, wat dacht je van het vervoeren van de vleesproducten? Een simpele manier om hier een stokje voor te steken, is door vaker lokaal te kopen. Veel boerderijen bieden zelf hun vlees aan. Zo heb je niet alleen een beter beeld van waar jouw stukje vlees vandaan komt, maar hoeft dit stukje vlees niet meerdere keren vervoerd te worden.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Ben jij gewend om iedere avond een stukje vlees op het bord te hebben? Dan kan dat best een hoog prijskaartje hebben. Veel mensen kopen liever geen biologisch vlees of beter leven vlees, omdat het simpelweg duurder is. De enige manier om duurzamer vlees te eten, zonder dat het de kosten opjaagt, is door minder te gaan eten. Door minder vlees, maar van hoger kwaliteit, te eten, geniet je toch nog altijd van een lekker stukje vlees. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld, maar beperk je je alleen tot het beste vlees.

Duurzaam vlees eten Zo doe je dat
© Pixabay.com

Alternatieven
Door minder vlees te eten, leef je een stuk duurzamer. Wil je wel vlees blijven eten, maar toch duurzamer gaan leven? Zorg dan voor een gezonde balans. Zo kun je de enige dag vlees eten en de andere dag vegetarisch. Ook kun je maaltijden met vlees uitsluitend inplannen voor het weekend. Zo hoef je minder vlees te consumeren en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Duurzaam leven begint bij jezelf en bij jouw gebruiken. Het stoppen van het eten van vlees wordt veelal als een van de eerste punten aangeraden. Toch is het voor veel mensen lastig om compleet te stoppen met de vleesconsumptie. Om toch duurzamer te leven, is de optie om alleen nog maar duurzaam vlees te eten het alternatief. Dit kan duurder zijn, maar zo zorg je wel voor een beter milieu en een beter leven van het dier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *