4 redenen waarom mensen cocktails drinken

Veel mensen geven de voorkeur aan cocktails boven likeuren omdat ze gemakkelijker verteerbaar zijn, minder alcohol bevatten en een echte smaakexplosie zijn. Maar ze kunnen ook gezond zijn. Cocktails zijn inderdaad veel meer dan een alcoholische drank, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten waarvan bekend is dat ze gezond zijn. Het is dus niet raar als je iemand een Gin and Tonic ziet bestellen die gemaakt is van de beste gin en tonic van de hoogste kwaliteit, in plaats van een pure gin.

4 redenen waarom mensen cocktails drinken
© Pixabay.com

Bij het kiezen van een cocktail naar keuze, is het niet alleen het tellen van calorieën dat het gezond of ongezond maakt … neem de volgende keer even de tijd om na te denken over de mogelijkheid om porties fruit en groenten te krijgen, de voedingswaarde, het suikergehalte, het antioxidantgehalte en ook geneeskrachtige eigenschappen. Plus smaak natuurlijk!

Dus voor de gezondheidsbewuste drinkers die er zijn … hier zijn enkele toptips en gezondheidsvoordelen waarmee je rekening moet houden bij het drinken van cocktails

Vitamine C

Het grote aantal garnituren dat je nu in cocktailbars kunt vinden, is gek, maar een ouderwetse knijpbeurt en een schijfje citroen / limoen of andere citrusvruchten brengt een ton vitamine C met zich mee, wat de ondersteuning van het immuunsysteem versterkt en vrije radicalen neutraliseert die de huid beschadigen.

Vruchtensappen worden vaak toegevoegd aan een basisgeest om cocktails te maken, vers gemaakte sappen zijn het beste (nooit uit concentraat) ze zitten boordevol vitamine C. Het zijn grote hoeveelheden hiervan die je suikerniveau verhogen, dus wees voorzichtig.

4 redenen waarom mensen cocktails drinke
© Pixabay.com

Geneeskrachtige eigenschappen in Mixers

Meestal is de belangrijkste factor om te kijken naar wat er wordt gemengd met je favoriete drank, dit is meestal de algemene waarde voor je gezondheid. Hoewel mixers de belangrijkste zijn om op te letten wanneer je je op je taille concentreert, zijn er ook enkele gezondheidsvoordelen.

Tonic Water bevat kinine (waardoor de bitterheid in tonicum ontstaat), een natuurlijke remedie die malaria helpt voorkomen. We raden Fever-Tree tonics aan, omdat ze alle natuurlijke ingrediënten en de beste kinine bevatten.

Geneeskrachtige eigenschappen in sterke drank ouderwetse cocktail

Gin is hier vaak een duidelijke winnaar, boordevol kruiden. Gemaakt met jeneverbessen, engelwortel, rozemarijn, schillen van citrusvruchten, nootmuskaat, salie, citroengras; de lijst is eindeloos, waarvan de meeste een breed scala aan genezende voordelen bieden. Van de jeneverbessen wordt beweerd dat ze helpen bij het bestrijden van infecties, zitten vol met antioxidanten en zogenaamd helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen, dus neem gewoon een glas gin als je een beetje slecht voelt.

Geneeskrachtige eigenschappen in Bitters

Bitters zijn een essentieel ingrediënt voor de meeste cocktails, wat geweldig voor je is, omdat Angostura-bitters naar verluidt herstellende eigenschappen hebben en ook ingrediënten bevatten zoals sinaasappelschil en kinine. Er is gemeld dat het een remedie is tegen de hik en dat het ook kan worden gebruikt als remedie voor maagklachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *