Bij intermittent fasting gaat het om het moment

Intermittent fasting is dé trend op het gebied van eten, gezondheid en dieet. Deze vorm van diëten wordt door mening specialist en celebrity aangeprezen als dé manier om gewicht te verliezen en in vorm te blijven. Je ziet er niet alleen goed uit, je voelt je ook beter en fitter. Wil je ook weten wat deze unieke manier van diëten inhoudt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over intermittent fasting.

Bij intermittent fasting gaat het om het moment
© Pixabay.com

Het gaat niet om wat je eet, maar wanneer je eet
Waar het normaal bij een dieet om gaat wat je precies wel en niet mag eten, gaat het bij intermittent fasting hier totaal niet over. Het gaat er niet om wat je precies wel of niet eet, het gaat erom wanneer je eet ( en wanneer niet ). Dit zogenaamde dieet gaat ervan uit dat je in een tijdsbestek van 8 uur per dag kunt eten en vervolgens de overige 16 uur niet eet. Je vast dus iedere dag 16 uur. Doordat je dus minder vaak kunt eten, heeft jouw lichaam de tijd om het eten beter te verteren en kan het zich aansterken. Het wordt immers niet onderbroken door een beweging in de suikerspiegel. Hierdoor heeft jouw lichaam tijd om te detoxen en kan jouw metabolisme optimaal werken. Het gevolg hiervan? Dat is dat je natuurlijk sneller kunt afvallen.

Wanneer eet je dan?
Het maakt niet uit wanneer je 8 uur en 16 uur bepaalt, het gaat erom dat je je eraan kunt vasthouden. Sta jij ‘s ochtends vroeg op? Dan is het verstandig dat je niet al te lang hoeft te wachten om te mogen eten. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om vanaf 9 uur tot 5 uur te mogen eten. Heb jij vooral moeite met honger in de avond? Dan kun je natuurlijk ook om 12 uur starten met eten en vervolgens om 8 uur ‘s avonds het vasten starten. Het maakt niet uit wanneer je dit doet, als je je maar vasthoudt aan de minimale vastentijd van 16 uur op een dag.

Bij intermittent fasting gaat het om het momen
© Pixabay.com

Echt alles eten?
De fout die vaak wordt gemaakt, is dat dit dieet een wonderdieet zou zijn. Je zou alles kunnen eten wat je maar wilt en toch afvallen. Zo zit het natuurlijk ook niet helemaal. Je kunt in deze 8 uur gewoon drie keer een gezonde maaltijd eten en kiezen voor een gezonde snack. Wanneer je in deze 8 uur alleen maar suikerrijke en vette producten eet, zal de weegschaal niet te vriendelijk wezen. Het gaat erom dat je het meest gunstige effect kunt behalen, door op deze manier te eten.

Kun jij ook wel wat gewicht verliezen en wil je je energieker voelen? Kies dan niet voor een extreem dieet waarbij je weinig mag eten. Probeer een weekje intermittent fasting om te kijken of dit werkt voor jou. Zo hoef je niet het gevoel te hebben dat er dingen worden ontzegd, maar focus je vooral op de tijden wanneer je wel of niet eet. Dit is veelal een stuk beter uit te houden dan een extreem dieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *